Wat is Zhineng Qigong?

Alignment

Qigong gaat over verbinden met jezelf – Verbinden met je omgeving – Verbinden met de natuur – verbinden met Hemel en Aarde - de energie (door je heen) laten stromen en deze kracht toepassen.

'Mindful in Beweging'.

Net als de andere vormen van Qigong heeft Zhineng Qigong een zeer krachtig effect op
je gezondheid, rust en ontspanning van je lichaam en geest.
Je voelt je fitter en je krijgt meer grip op jezelf en op je leven.

In het oude China was Qigong (Chinese Bewegingsleer; Qi=energie, Gong=beoefening) een goed bewaard geheim dat alleen door de oude meesters, achter gesloten deuren en hoge muren, werd beoefend. Het kon in díe mate je kracht, helderheid en jeugdigheid versterken, dat het alleen doorgegeven werd aan intimie en familieleden. Gelukkig voor ons is veel van de kennis, en zijn veel van de oefeningen nu vrij gegeven (maar veel ook nog niet...).

Zhineng is een nog jonge vorm van Qigong. Pas rond 1980 ontwikkelt door Dr. Pang Ming, door verschillende vormen van Qigong samen te voegen tot één geheel dat te beoefenen is door iedereen. De oefeningen zijn eenvoudig, je doet de beoefening in een (samen) opgebouwd Qiveld (energieveld) en je verfijnd het principe dat energie de aandacht volgt.

Zo wordt je Mindful in Beweging...

 Zoals bij alle disciplines binnen de Chinese Geneeskunde, zul je gaan werken met Qi; de levensenergie die door je meridianen (energiebanen) stroomt, maar die ook daarbuiten aanwezig is (Zero-point field). Je zult deze energie duidelijk gaan ervaren, want door het doen van de oefeningen, laat je de energie vrij stromen en dat kan je voelen. Het zelfhelend vermogen van je lichaam activeert, je geest komt terug in balans, je gaat je krachtiger voelen in jezelf, je wordt helderder en je bewustzijn verdiept zich, waardoor je steeds meer (in)zicht krijgt in de energetische wetmatigheid waarbinnen je leeft.

Je kan de beoefening op drie niveau's ervaren:
- Gericht op jouw lichaam en de concentratie van je geest
- Geconcentreerd op jouw lichaam, op het energieveld en op jouw geest
- De bijzondere ervaring dat het energieveld en jouw geest versmelten en het lijkt of je geen 'moeite' meer hoeft te doen om te bewegen, maar dat je bewogen wordt (zoals een blaadje meedrijft op de stroom van het water). Dit is ook de plek waar je energetische sturing kunt gaan geven aan je leven...

Dit alles kan je beleven binnen de lessen, maar het is helemaal aan jou hoe ver je hierin wilt gaan. 

 

Waarom ik Qigong zo belangrijk vind?
Mijn passie en mijn missie is, dat iedereen de verbinding in/met zichzelf en met het grotere geheel waarin wij leven weer kan ervaren. Dit is de basis van gezondheid, emotioneel welzijn, helderheid en in harmonie leven met jezelf, met je omgeving en met de natuur.
ALIGNMENT

Zelf heb ik jarenlang, zowel westers als oosters, onderzoek gedaan naar de vragen, ‘Wat is gezondheid? Wat is welzijn? Wat is leven?'. Dat onderzoek heeft me niet geleid naar een talig antwoord (het is niet in woorden uit te drukken), maar naar een vorm van Zijn. De vele ervaringen hebben me geleid naar een stilte en helderheid in de diepte, met een verwachtingsvolle vreugde en drive meer aan de oppervlakte. Zhineng Qigong is voor mij de beoefening die je daar, met de minste ruis, naar toe leidt. 

Dit geef ik graag aan je door!

Praktijk Jing Hwa - De Gouden Bloem | Françoise D. Nagel | Zonnenbergerdijk 4 | 8111 ND HEETEN | T: 06 - 50 88 50 82 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Françoise Nagel | Jing Hwa - De Gouden Bloem