Zhineng Qigong Lessen met Relaxation


Vind rust/vrede, vreugde, zingeving, toename van energie en gezondheid.

Al na de eerste les kan je je lekkerder in je vel voelen en ruimer en blijer in je geest, zó sterk werken de eenvoudige oefeningen van de Zhineng Qigong.... Daar is een verklaring voor, waar we in de lessen zeker dieper op in zulllen gaan..

Simpel gesteld is het een unieke vorm van persoonlijke healing- en groei-oefeningen die ademhaling combineren met energie, beweging, geest en focus, maar mocht je dieper willen gaan dan biedt het je de mogelijkheid het leven te begrijpen en daar in haar volheid mee te verbinden.

Zhineng Qigong is ervaren. In jezelf beleven.     

De Lessen

Inhoud:
De lessen zijn praktisch. We zullen dus vooral veel bewegen waardoor je zelf ervaart, maar we bespreken telkens ook wat de werking is van de oefening en de energie waar je in de les meer werkt. Deze combinatie maakt het gemakkelijker voor je om alle subtiele bewegingen in jezelf te herkennen en verdiepen. 

De les sluiten we af met 15 heerlijke minuten 'Eventjes niets...'. Je ligt hierbij ontspannen met een matje op de verwarmde vloer (in de winter) of op het gras (in de zomer) en wordt meegevoerd door een fijne visualisatie of begeleidende meditatie.

Zhineng Qigong bestaat uit een aantal eenvoudige oefeningen waarin je werkt met energie (Qi), beweging en aandacht. Uitgangspunt is dat álles in het universum met elkaar verbonden is en een eenheid vormt van energie en bewustzijn. Wij zijn hier een onderdeel van en we zijn in staat om ons met dit nog veel krachtigere 'externe' (kosmische)energieveld te verbinden, waardoor we blokkades kunnen loslaten en onszelf kunnen resetten en opladen. Klachten verdwijnen, we gaan ons lekkerder voelen en we kunnen nieuwe inzichten krijgen.

Voor wie?:
Iedereen die mee wíl doen, kan meedoen. Doordat Zhineng werkt met beweging, Qi en aandacht, kan zelfs iemand die bedlegerig is met intentie en focus de oefeningen zó uitvoeren dat het helend is... Daarom wordt het ook veel toegepast in de Chinese ziekenhuizen.

Lokatie:
Midden in de natuur. Op de mooie locatie van Praktijk Jing Hwa – De Gouden Bloem.
Zonnenbergerdijk 4, 8111 ND  HEETEN.
Bij mooi weer buiten op mijn beschutte grasveld. Bij slecht weer in de groepsruimte die nu bijna helemaal klaar is.

Wanneer/Hoe?:
Iedere vrijdagochtend van 10.15u tot 11.30u.
De eerste keer kan je gratis meedoen en als het wat voor je is kan je een strippenkaart kopen om verder mee te doen. Je steekt dan gewoon in bij de al aanwezige groep. Doordat de oefeningen herhaald en verdiept worden, en we regelmatig terug gaan naar de basics, is aansluiten goed te doen en natuurlijk zal ik je in het begin wat extra aandacht geven.

Kleding & Schoeisel:
Draag gemakkelijke kleding waarin je je vrij kunt bewegen.
Neem binnenschoentjes, sloffen of sokken mee.

Duur & kosten:
De lessen zijn 75 minuten Qigong & 15 min. Relaxation
En rittenkaart van 10 ritten is: € 120,-
De kaart is drie maanden geldig.

Verzoek:
Draag geen aftershave, parfum of zware deodorant/shampoo.
Bedankt!

 

Energie (Herstel)programma

 

Terug in je Element

Energie (herstel)programma
Met Qigong - Chinese Geneeskunde - Visualisaties

Vanuit een ander perspectief kijken naar Energie.

Terug in balans komen. Handvatten krijgen om je leven weer op te pakken en oefeningen doen die je helpen je energie terug te krijgen, daar gaan we deze bijeenkomsten aan werken. De vijf opeenvolgende bijeenkomsten van 2 uur bieden voldoende rust en ontspanning, waardoor het leerzaam, helend en fijn is om te ondergaan.

Wil je meer lezen over Qigong kijk dan bij 'De Lessen' hierboven. 

Het programma:
Stap 1. Terug naar je Element                   - Dinsdag            - 13.30-15.30u
Stap 2. Handvatten                                   - Dinsdag            - 13.30-15.30u                  
Stap 3. Werken aan belemmeringen         - Dinsdag           - 13.30-16.00u   
Stap 4. Het kantelpunt                               - Dinsdag           - 13.30-15.30u   
Stap 5. Weer in je Element zijn                 - Dinsdag           - 13.30-15.30u

Weer nieuwe data in 2021!

Locatie:
Midden in de natuur. Op de mooie locatie van Praktijk Jing Hwa – De Gouden Bloem.
Zonnenbergerdijk 4, 8111 ND  HEETEN

Aantal deelnemers:
Kleine groepen, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen.
Min. 6 – Max. 8 personen (wanneer de groep vol is word je op de wachtlijst geplaatst voor de volgende groep)

Kosten:
De kosten houden we laag zodat iedereen kan deelnemen.
5 Bijeenkomsten voor € 100,- .

De Docenten/Begeleiders:

- Linda Rechterschot 
          
Heeft een praktijk in Nieuw Heeten www.lavandula-balance.nl. Ze is Qi-Gong docent,  Shiatsu-therapeut en Aroma-therapeut.
- Marga Rodijk                     
Chi Neng Instructeur
- Françoise Nagel  (tevens contactpersoon)               
Dat ben ik en je bent nu op mijn website. Ik ben o.a. Qigongdocent, Acupuncturist, Shiatsutherapeut, Hypnotherapeut en NAET-Allergietherapeut.
                                           
Aanmelding:
Door via de button op deze pagina een mailtje naar mij te sturen dat je wilt meedoen. Ik stuur je dan het programma en het aanmeldingsformulier toe dat je naar mij kunt terugsturen.

Heb je vragen? Neem vooral contact met mij op!
Françoise Nagel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 - 50 88 50 88

 

Waarom ik Qigong zo belangrijk vind?
Mijn doel is dat iedereen de verbinding in/met zichzelf en met het grotere geheel waarin wij leven weer kan ervaren. Dit is de basis van gezondheid en emotioneel welzijn.

Zelf heb ik jarenlang, zowel Westers als Oosters, onderzoek gedaan naar de vragen, ‘Wat is gezondheid? Wat is welzijn? Wat is leven?'. Dat onderzoek heeft me niet geleid naar een talig antwoord (het is niet in woorden uit te drukken), maar naar een vorm van Zijn. De vele ervaringen hebben me geleid naar een stilte en helderheid in de diepte, met een verwachtingsvolle vreugde meer aan de oppervlakte. Zhineng Qigong is voor mij een beoefening die je daar, met de minste ruis, naar toe leidt. Dat geef ik graag aan je door...

En natuurlijk...., de lessen zijn leuk en fijn om te doen! 
.... maar dat moet je zelf ervaren ;-).

Praktijk Jing Hwa - De Gouden Bloem | Françoise D. Nagel | Zonnenbergerdijk 4 | 8111 ND HEETEN | T: 06 - 50 88 50 82 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Françoise Nagel | Jing Hwa - De Gouden Bloem